четвъртък, 5 април 2012 г.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА НА КЛИНОПТИЛОЛИТА:

1.Силен антиоксидант. През първия месец от използването му се свалят 3-4 кг „мъртво тегло“, поради изхвърлянето на шлаките от организма. Клиноптилолитът е най-мощното детоксикиращо средство помагащо на организма да се защити от свободните радикали и да избегне увреждането на ДНК.
2. Улавя и извежда от организма нитрозамините /канцерогенните вещества , които се образуват при консервиране на храни, пържене, опушване или при използване на нитратна сол/ . Нитрозамините са отговорни за рязкото ускоряване и появата на рак на стомаха и панкреаса. Левкемията и рака на мозъка също се оказаха свързани с обработката на месните продукти.
3.Притежава абсорбиращи свойства спрямо радиоактивните елементи като Цезий 134 и Цезий 137, стронций, както и към тежките метали /живак, кадмий, олово, цинк, хром/ - те са първопричина за болести като аутизъм, Алцхаймер , деменция и т.н.
4.Свързва и елиминира амоняка от клетките.
5.Елиминира млечната киселина от мускулите и подобрява мускулния тонус (подходящ за прилагане при спортисти с цел бързо възстановяване).
6.Снижава риска от развитие на рак. Макар че е проведено едно, статистически неголямо, изследване в биохимичната лаборатория в Охайо при 68 онкоболни в 4 последен стадий рак, резултатите са повече от впечатляващи: 78 % от болните с различни видове рак напълно оздравяват и се възстановяват. Макар че едно неголямо изследване не може да бъде основа за фундаментални заключения в лечението на рака, резултатите са предизвикателство за допълнителни изследвания. Антираковият ефект вероятно е свързан със способността на НЗКЗ да активизира ген р-21, който не само спира развитието на раковите клетки, но и действително разрушава туморите. Натуралният клиноптилолит във вид на прах се оказа универсален прекъсвач на развитието на туморите чрез въздействието на протеин-киназата, променяйки работата на гени р21/р53 спиращи развитието на раковите клетки.
Екип, начело с проф. Пенка Благоева и химик Н. Измирова, кхн от „Националния онкологичен център” изследва приложението му в лечението на онкологични заболявания. Сериозни изследвания се правят от 1999 г. насам след Шестия конгрес по онкология. Действието му е вълшебно, според Измирова. Поглъщането на смления минерал, размесен с мед, последвано от изпиването на чаша минерален сок, е твърде полезно. Само половин час след употребата изчезват симптомите, породени от високо кръвно налягане, колити, гастрити и напрегната нервна система. Употребата на клиноптилолита се отразява добре върху кожата и неутрализира последиците от умората. Благоприятен ефект има и върху стомашно-чревния тракт.
7.Нормализира киселинно-алкалния баланс. Това е изключително важно за общото укрепване, защото повечето хора живеят в състояние на излишна киселинност, предизвикана най- вече от лошо или неправилно хранене. Помага на организма да регулира биохимичния си баланс. Подобрява усвояването на другите нутриенти от организма.
8.Пречиства бъбреците и жлъчката от песъчинки.
9.Единственият минерал, който помага при обилно изпотяване предизвикано от нервни проблеми: (150 г клиноптилолитова вода се смесва с 50 г ябълков оцет или лимонов сок и сместта се пие минимум три пъти дневно преди ядене, леко затоплена).
10.Нормализира кръвното налягане, премахва безсънието, потенето, напрегнатостта. Хората, употребяващи клиноптилолит, не познават болести като рак, язви, гастрити, колити, проблеми на сърдечно-съдовата и нервната система.
11.Намалява симптомите на алергии. Улавя някои от алергените и антигени, които предизвикват алергии, мигрена, астма.
12.Стабилизира функцията на имунната система осигурявайки ѝ перфектна защита в борбата с различни болест. Действа в широк антивирусен спектър. Клиноптилолитът не засилва директно имунната система, но позволява тя да функционира оптимално чрез премахване на токсини, вируси, дрожди, бактерии и гъбички, които могат да потиснат имунната функция и производството на хормони. Много хора съобщават за чувство на повишена енергия, яснота на съзнанието и жизненост.
13.За лечение на инфекции на пикочните пътища и зъбната плака.
14.Прилагането на клиноптилолит вътрешно и под формата на пудра показва отлични резултати при лекуването на кожни раздразнения, акне, псориазис и вкякакъв тип рани.
15.Подпомага процесите на детоксикация на черния дроб, като намалява неговата токсичност.
16.Подобрява имунитета и устойчивостта на организма към стреса.
17.Стимулира перисталтиката на червата, като по този начин допринася за цялостното здраве.
18.Подпомага отстраняването на свободните радикали от тялото.
19.Действайки като сорбент и препарат за почистване на клетките на организма, помага за установяване и поддържане на здравето на клетъчно ниво.
20.Помага за поддържането здравината на клетъчните мембрани, като по този начин намаляват възможностите за злокачествени туморни образувания.

Благоприятно влияе върху процеса на храносмилане, отделяне на токсините и нормализиране на минералния обмен в организма, биохимичните показатели на кръвта, укрепва имунната система, подпомага потентността и издръжливостта, ефективен при алергии, злоупотреба с алкохол и храни, коригира наднорменото тегло, повишава хемоглобина, ефективен при рани, изгаряния, кожни и козметични проблеми, премахва целулита, ефективно средство срещу гъбичи, транспортира кръвната захар в клетките, без помощта на инсулин.
Взаимодействие с лекарства: съчетава се добре с всички лекарствени средства, прилагани за лечение на посочените заболявания.

Използва се още за очистване на водата от амонячен азот и фосфати.
Влага се в праховете за пране като заместител на фосфатите и омекотител.
В пастите за зъби замества редица вредни компоненти.
Служи за пречистване, избистряне на сокове, вина, захарни разтвори и зехтини
Намира широко приложение при производството на маргарин и шоколадови изделия.
Обезмирисва идеално различни субстанции, в това число потта и урината.
Пречиства течности от амониеви йони и йони на тежките метали – кадмий, мед, арсен и др. Незаменим при очистване на замърсени с радиация течности.
Без него са немислими редица нови технологии в химическата, хранително-вкусовата, фармацевтичната, военната промишленост.
Добавя се в храната на птици и животни за подобряване на здравословното им състояние;
Използва се за обезвреждане на радиоактивни отпадъци. След катастрофата в Чернобил 150 000 тона зеолит са били разпръснати за неурализиране на радиацията в почвата на километри около централата.
Няма противопоказания, възрастови ограничения, нито странични явления. През първите няколко дни след започване на приема е възможно да се раздвижат песъчинки в бъбреците и жлъчката, да се появят болки или дискомфорт в тази област, но те скоро отзвучават. Нежелан страничен ефект е обезводняването. Ако приемате клиноптилолит на прах, трябва да поглъщате достатъчно течности - поне 2 - 2,5 литра вода -  за да улесните циркулация на кристалните структури и очистването на шлаките.


Няма коментари:

Публикуване на коментар