неделя, 1 април 2012 г.

Защо в Родопите има толкова много дълголетници

В България има богати находища на естествен зеолит (клиноптилолит) – в района на с. Бели пласт - т.нар. туфи. Жителите на селата и махалите в Източните Родопи, където са съсредоточени находищата на зеолит, почти нямат здравословни проблеми и не познават болести като язви, гастрити, колити, проблеми на сърдечно-съдовата и нервната система. Досега причините за дълголетието на тези хора са търсени в чистия въздух, киселото мляко и здравословната храна. Общоизвестно е, че в небето над Кърджали се събира най-мръсният въздух в страната/От Оловно-цинковия завод/, който въздушните течения разнасят по цялото поречие на Арда. Консумацията на кисело мляко не е по-голяма от тази в едно средностатистическо семейство в страната, защото кравите в този район се отглеждат предимно за месо. Храната, която употребяват местните жители, се състои основно от пържени мекици и консервирано в буркани месо. Налага се изводът, че причината за изключителното здраве и дълголетие на жителите на Източните Родопи се крие не в това, че не приемат отрови, а че тези отрови се изхвърлят по-бързо от телата им. Основната причина за това е водата, която пият, йонизирана по естествен начин със зеолит. Заключението на специалистите от “Националния онкологичен център” е, че “минералът зеолит от скалите на с.Бели пласт пази от рак и лекува рак”.
Някои възрастни родопчани споделят, че ако се вземе зеолитов камък и вечерта се потопи в съд с вода, на сутринта той ще ѝ е отдал невероятните си свойства и я е „подмладил”. Тя става лечебна. Прецеждат я и я пият като лек.
Продължителни изследвания от медицинския екип на проф. Пенка Благоева от Националния онкологичен център в София потвърждават тези чудеса. 69-годишен мъж от Силистра берял душа, болен от рак на дебелото черво вече отписан от лекарите.
След 6 месеца употреба на вода, йонизирана с клиноптилолит, разнася навсякъде из България две рентгенови снимки да се хвали на всеки. Втората от тях е без карцинома. Бай Хикмет Адем от Кърджали, работещ в Испания, бил със същата диагноза, но след употреба на вода, обработена с клиноптилолит, забравя болестта и всяка година праща дарове на човека, насочил го към лечението с клиноптилолит.

А за тези, които не са сигурни преди да го използвате върху себе си, може да пробвате да поливате две еднакви цветя - едното с клиноптилолитова вода и другото с нормална вода. Ако има разлика за около един месец ще си покаже.

12–13 годишно момче е паднало и е наранило много зле и двата си крака. Д-р Кьосев прави експеримент – целта му в случая е да провери по-скоро плацебо ли е ефектът на двойно активирания зеолит /клиноптилолит/, за който в изследванията се твърди, че едва ли не прави чудеса със зарастването на рани.
Лекарят третира раната на единия крак с досега използваната от него пудра, а на другия поставя клиноптилолитова пудра. Нищо не обяснява на пациента.
Резултатът е, че кракът, третиран с клиноптилолит, се възстановява като време два пъти и половина по-бързо от другия крак.
Плацебо ли е ефектът на зеолита? „А момчето – как мислите – левия или десния си крак предпочита?” — пита д-р Кьосев

Кожата по левия й крак започна да се скапва като на прокажен. Рак! - отсякоха лекарите. Излекуваха я, но пък получи свръхчувствителност. Посъветваха я да намери клиноптилолит и с фин прах да налага болната си кожа. Колежката, вече пенсионерка, отдавна е забравила страданията си.

„Най-ефектното действие на Клиноптилолита е при кожни раздразнения, акне и наранявания на кожата - изчезват за 2 дни. С Клиноптилолит спрях обилно кръвотечение от дълбоко порязване на ръката ми, посипах с прах и кръвта секна на мига. На следващия ден раната беше затворена като залепена с лепило. На третия ден имаше само лек белег, без струпеи.“

- Понеже никой не е пророк в собствения си град, ще ти цитирам становището на к.х.н. Н. Измирова от екипа на проф. Благоева. “Само половин час след употребата изчезват симптомите, породени от високо кръвно налягане, колити, гастрити и напрегната нервна система. Употребата на клиноптилолита се отразява добре върху кожата и неутрализира последиците от умората. Благоприятен ефект има и върху стомашно-чревния тракт.”

Развитите индустриални страни, които не притежават природни зеолити, имат голямо производство на техните синтетични аналози. Консумацията на зеолити расте с невиждани темпове. Всяка година употребата им бележи ръст спрямо предишната с 20 на сто. Япония, САЩ, Русия, Австралия, Германия са най-големи консуматори. Количеството на използвани зеолити в икономиката на една страна е точен показател за нейното развитие.
Мястото, което намират тези минерали в българската промишленост и селско стопанство, за съжаление е почти символично, изключително поради скептичното отношение на нашите общественици към такива авангардни нововъведения, както и поради традиционно голямото ни чуждопоклонничество.

Няма коментари:

Публикуване на коментар